Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Flessenpost in zee na 23 jaar gevonden

Een meisje van 10 jaar in Engeland gooide 23 jaar geleden een fles in de zee. In de fles zat een briefje met daarop wie ze was en iets over haar hobby's. "Wie weet, misschien vindt iemand hem", dacht ze. 

De fles dreef weg en ze zag hem nooit meer terug. Totdat haar ouders vorige week op bezoek kwamen met Kerst en ze een briefje bij zich hadden. Het briefje uit de fles!! Na 23 jaar was de fles op het strand in Serooskerke (in Zeeland) terechtgekomen. Een echtpaar vond de fles en nam contact op. Met de ouders van de nu 33-jarige Engelse vrouw.

Ze vertelt: „Mijn ouders kwamen op visite met Kerst en ze hadden een brief bij zich geadresseerd aan mij onder mijn meisjesnaam, Lemon. Het eerste wat ik zag was mijn kinderhandschrift en mijn briefje waarin ik schrijf wie ik ben en over mijn huisdieren en hobby’s. Ik werd er een beetje emotioneel van”.

Dat was ook het gevoel bij de Nederlanders die de brief vonden. „We waren best wel ontroerd. Zij was ongeveer zo oud als onze dochter toen. Het is wonderlijk dat het briefje zo lang op zee heeft gedobberd en toch ergens is aangekomen.”

Het echtpaar vond de plastic fles in de dagen voor Kerst tussen de aangespoelde rommel op een verlaten stukje bij de Oosterscheldedijken tussen Serooskerke en Zierikzee. „Als we geen hond hadden gehad die dol is op petflessen, dan hadden we hem nooit gevonden.”

Inmiddels zijn foto’s gestuurd en brieven geschreven tussen het Nederlandse paar en de Britse vrouw.

Al eerder is iets dergelijks gebeurd. Toen kwam het briefje pas 40 jaar later op zijn oude adres terug. Dat zie je hierboven in de video!

Geplaatst op vrijdag 3 januari 2014 door Kitsredactie

Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee