Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Jon (5) is dol op mini shetlander Britt

Hoi Kitslezers,

Mijn naam is Jon, ik ben 5 jaar en ik woon in Oostkapelle. Wij hebben thuis een mini shetlander.  Het is een echte mini van 83 centimeter hoog. Ze heeft een mooie naam: Britta van de Bredeweg. Maar we noemen haar gewoon Britt. Britt is super lief maar soms ook ondeugend.  Ze is 12 jaar oud.
Toen ze jarig was hebben we haar stal versierd met slingers en ballonnen, en kreeg ze een feestmuts op. Ze kreeg van ons een heerlijke taart van wortel en muesli. Ik ga regelmatig op Britt rijden en vind dat superleuk! Het liefst ga ik dan in galop. Als we gaan rijden gaat Laura, mijn zus, altijd mee. Meestal gaan we naar het bos, maar soms ook naar het strand. Ook gaan we wel eens samen springen. Britt kan wel 80 centimeter hoog springen, maar dan zit ik er niet op hoor.
Britt kan ook verschillende kunstjes, zoals buigen, beentje geven, kusje geven en op het blok. En ze eet het liefst de hele dag gras of hooi. Verder is ze dol op wortels.
Een paar maanden geleden is de hoefsmid geweest en toen heeft Britt voor het eerst hoefijzers gekregen. Het waren de kleinste hoefijzers die de hoefsmid had. Hoewel het de eerste keer was, vond Britt het helemaal niet spannend.
Ook zijn we aan het oefenen om haar voor een karretje te hebben. Als ik te groot wordt om op haar te rijden dan kan ik mee in het karretje. Misschien ga ik later wel op een groot paard rijden maar nu pas ik nog prima op Britt!

Groetjes van Jon

Geplaatst op dinsdag 23 juni 2020 door TEKST Kitsredactie BEELD Familie De Visser

Jon (5) is dol op mini shetlander Britt
Reacties laden

Laatste nieuws

Speciaal voor jou: de Kits live-uitzending op 1 december

20221103_185414.jpg

Houd jij van zingen of speel je een instrument? Dan mag je deze Kits LIVE niet missen! John en Geert-Jan Hoekman spelen en zingen al jaren...

Lees meer

Zo klonk de Troonrede als Zijne Majesteit kinderen voor zijn neus had

437934293_cebad7ce51.jpeg

Prinsjesdag 2021 verschilde in bijna alles van eerdere keren. Wat wel hetzelfde was: de koning las een Troonrede vol ingewikkelde zinnen voor....

Lees meer