Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Kinderen maken spannend Reformatieverhaal (video)

Wat Reformatie is? Dat weten de groep 8a-leerlingen van de Rehobothschool in Barendrecht precies. Samen met de juf maakten ze een adembenemend spannend Reformatieverhaal. Ze nemen het op als luisterboek.

De klas is omgebouwd tot geluidsstudio. Door het hele lokaal liggen snoeren. De kinderen maken geen enkel geluid. Je kunt een speld horen vallen.

De juf telt af op haar vingers. Vijf, vier, drie, twee, één. Sophia begint: „Kijk, daar heb je die politieagent weer.” Céline: „Welke, die op die fiets bedoel je? Hij kijkt wel vaak om zeg.” De andere kinderen lezen zwijgend mee op hun blaadje. Ieder geluid van de kinderen wordt opgevangen door de microfoons. 

Knal

„Bam!” Een enorme knal doet de kinderen verstijven. Meester Groeneweg komt schreeuwend de klas binnenstormen. De prullenbak trapt hij tegen de grond. Lege pakjes drinken rollen over de vloer. „Het zijn leugens, leugens! Mensen, geloof het niet!” schreeuwt hij. Hij doet ook mee met het verhaal.

De meester speelt een verwarde man die een maaltijd van buurtbewoners verstoort. Dat zit zo: de schoolklas uit het verhaal krijgt van hun juf de opdracht om te bedenken wat ze willen doen met de grote Reformatieherdenking van hun school. Maar een aantal kinderen komt tot de conclusie dat ze van de Reformatie niets meer zien. Is het niet iets van vroeger?

Met haar hoorspel wil de juf het verhaal van de Reformatie op een eigentijdse manier vertellen.

Geplaatst op maandag 6 november 2017 door Kitsredactie

Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee