Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Kleinste Amerikaanse stad verdubbelt inwoneraantal: van 2 naar 4 mensen

De kleinste geregistreerde stad in de Amerikaanse staat North Dakota gaat verdubbelen in aantal inwoners: de stad groeit van twee naar vier burgers.
 
De stad Ruso stond, na de dood van de 86-jarige burgemeester Bruce Lorenz in juli, op het punt opgeheven te worden. Volgens de wet in North Dakota moet een gemeenschap namelijk bestaan uit minimaal drie personen en met het overlijden van de burgemeester kwam dat aantal op twee te staan.

Lorenz zei eerder dit jaar nog tegen lokale media: "Als ik hier ooit wegga, dan weet ik zeker dat dat het einde van Ruso zal betekenen."

Afgelopen week kwam de gemeenschap bij elkaar en werd besloten een nieuwe burgemeester te kiezen. In de zoektocht naar een geschikte kandidaat bleek dat ene Greg Smaltz een geregistreerd adres in Ruso had gehad en dat hij daar in de buurt zijn paarden en kippen houdt. Hij zou in aanmerking komen inwoner van Ruso te zijn.

Schmaltz en zijn vrouw, die nu in de nabijgelegen stad Velva wonen, zijn van plan later dit jaar naar Ruso te verhuizen. Vorige week werd hij tot burgemeester van Ruso benoemd.

Geplaatst op donderdag 20 september 2018 door Kitsredactie beeld Pixabay

Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee