Nieuw speelgoed: is het wat? - deel 1

Colour Catch

Hoe werkt het spel?
Er zijn vijf puzzelstukjes waarop kikkers, salamanders en insecten staan. Leg de diertjes aan de hand van zestig voorbeelden op een kleurenpaneel.

Wat vind je er van?
De eerste voorbeelden zijn niet zo moeilijk. Het is even een gepuzzel om de kikkers en salamanders op de goede plek te leggen, we hadden het spel al snel door. Het is leuk en we kunnen haast niet wachten tot we weer een voorbeeld mogen maken. Verderop in het boekje worden de voorbeelden echte doordenkers. Het is wel de vraag of we er vaak mee zullen spelen. Na een half uurtje is het nieuwe er wel vanaf.

Besproken door: Jacqueline (7) en Corianne (8) Leeflang

Voor: kinderen vanaf 7 jaar
Aantal spelers: 1
Fabrikant: Smart Games
Prijs: € 14,99

 

Gravitrax Startersset

Hoe werkt het spel?
In deze doos zitten allemaal verschillende onderdelen. Bijvoorbeeld knikkers, rails, bochten, hoogteblokjes en een opvangbakje. Er zitten ook speciale onderdelen in, zoals een magnetisch kanon. Met al die onderdelen kun je een knikkerbaan bouwen. Je kunt een knikkerbaan nabouwen uit het boekje, maar het is nog leuker om er zelf één te bedenken.

Wat vinden jullie ervan?
De eerste keer moet je de ondergrond nog even klaarmaken. Er moeten dan allemaal stukjes karton worden uitgeduwd. Maar dat is helemaal niet veel werk, ongeveer vijf minuten. Vera vindt het magnetisch kanon het coolst. Thijs vindt het vooral leuk dat je eindeloos veel banen kunt bedenken. Er zitten genoeg onderdelen in. En anders kun je de uitbreidingen ook nog kopen. De stappen in het boekje gaan wel een beetje snel. Het zou fijner zijn als je er bij elke stap maar één onderdeel bij hoefde te doen. Maar dat is niet heel erg, want er staan duidelijke plaatjes bij.

Besproken door: Vera Spenkelink (8) en Thijs Bouwhuis (8)

Voor: kinderen vanaf 8 jaar
Fabrikant: Ravensburger
Prijs: € 44,99


Red Peak

Hoe werkt het spel?
Red Peak is een leuk maar ook moeilijk spel met veel voorbereiding. Het werkt zo: je zet je tent en avonturier op de plek waar een tent en avonturier op afgebeeld zijn. Dan pak je je wegkaartjes (de kaartjes met daarop een stukje weg). Daarvan leg je een weg neer naar het water. Dan kijk je naar de dingen die op de kaartjes naast de weg staan, zoals: een boot een spuitbus, een zandloper, enz. Die pak je allemaal, behalve de dingen die op de weg staan. Als er een rode spuitbus op staat met een 1,2 of 3 erin, betekent dat dat je zoveel vulkaankaartjes moet pakken. Die leg je dan vanaf de vulkaan neer totdat de kaartjes die je moest pakken op zijn. Dan pak je de andere dingen die je moest pakken. Daar moet je mee doorgaan totdat je bij het water komt. Als je een boot hebt moet of de avonturier of de tent er op staan. Wie erop staat is veilig als de vulkaan je tenminste niet bereikt. Zo doe je het ook met de ander, als de vulkaan je dan nog niet heeft bereikt heb je gewonnen.

Wat vind je ervan?
Ik vind het een leuk spel, maar wel met veel voorbereiding.

Besproken door: Gerjette de Heer (10)

Voor: kinderen vanaf 8 jaar
Aantal spelers: 2 tot 6
Fabrikant: Ravensburger
Prijs: € 22,99

Geplaatst op dinsdag 21 januari 2020 door TEKST Kitsredactie BEELD Unsplash, Kitsredactie

Nieuw speelgoed: is het wat? - deel 1
Nieuw speelgoed: is het wat? - deel 1
Nieuw speelgoed: is het wat? - deel 1
Reacties laden

Laatste nieuws

Speciaal voor jou: de Kits live-uitzending op 23 maart

WhatsApp Image 2022-01-27 at 12.10.23-aangep.jpg

Luisteren en kijken jullie weer mee? Even de kiezen op elkaar. Jullie moeten dan wel irritant lang wachten, maar 23 maart is het weer...

lees meer

Zo klonk de Troonrede als Zijne Majesteit kinderen voor zijn neus had

437934293_cebad7ce51.jpeg

Prinsjesdag 2021 verschilde in bijna alles van eerdere keren. Wat wel hetzelfde was: de koning las een Troonrede vol ingewikkelde zinnen voor....

lees meer
  • Kits, christelijk kinderblad voor jou