Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Nieuw speelgoed, is het wat? - deel 3

Brain Train

Hoe werkt het spel?
Is het een puzzel of een speelgoedtrein? Nou, allebei dus. Een locomotief en twee wagonnetjes vormen een heuse trein. Maar ja, hoe koppel je ze aan elkaar? Nou, door figuurtjes die precies in de trein en de wagentjes passen. Want tussen sommige figuurtjes zit een stukje touw.
Nou, dat is niet moeilijk. Tot je het boekje met opdrachten erbij pakt. Dan moet je de gekleurde blokjes, die ook nog eens een andere boven- en onderkant hebben, precies op de juiste volgorde zetten. En dat valt niet altijd mee, zeker niet voor jonge kleuters. Gelukkig gaat het boekje van gemakkelijk naar moeilijk.

Wat vind je ervan?
Wilbert moet even wennen aan de korte stukjes touw tussen de figuurtjes. Die hadden best wat langer gekund, want twee of drie vormpjes tegelijk in zowel de locomotief als een wagon prutsen, valt niet mee. Na een beetje oefenen gaat het beter. En dan blijkt Brain Train een leerzaam spel te zijn. Niet alleen moeten de kleuren kloppen, maar ook de volgorde van de wagonnetjes én de figuurtjes. En omdat er enkele blokjes zijn, maar ook setjes van twee en drie, zijn er veel combinaties mogelijk. De moeilijkste opdrachten zijn zelfs voor oudere kinderen nog leuk om op te lossen. Voor Wilbert is een stukje met de trein rijden een ware beloning, na het oplossen van een opdracht. Wat hij daarbij wel mist, is een stukje rails. Want zeg nu zelf: wat is een trein zonder spoorbaan?

Besproken door: Wilbert Barten (4)

Voor: kinderen vanaf 3 jaar
Aantal spelers: 1-4
Fabrikant: Smart Games
Prijs: € 27,95

 

LEGO City Luchtpolitie Drone-achtervolging

Hoe werkt het?
Eerst bouw je de politiehelikopter, de drone en het standbeeld. De drone is van een dief. Die probeert het gouden standbeeld met de drone te stelen. Uit de helikopter moet je een net afschieten en de drone vangen. Spannend!

Wat vind je ervan?
Het bouwen van het Lego ging heel goed. Bij de helikopter kun je snel een foutje maken. Raak schieten met het vangnet is heel moeilijk. Je kunt niet goed richten en je schiet vaak ernaast. Maar het is wel een spannend verhaal. En de helikopter is heel mooi.

Besproken door: Emma (10) en Martha (5) Hulsman

Voor: Kinderen vanaf 5 jaar
Aantal spelers: 1 of 2
Fabrikant: Lego
Prijs: € 15,95

 

Lynx 

Hoe werkt het spel?
Lynx is een zoekspel. Iedere speler ontvangt drie kaartjes met een product erop. Potloden, koekjes of een tennisbal. Die moet je zo snel mogelijk vinden tussen de honderden plaatjes op het grote speelbord. Gevonden? Dan leg je je fiche erop. Vind jij als eerste alle drie de plaatjes, dan stopt de tijd en begint er een nieuwe ronde. Wie verzamelt zoveel mogelijk kaartjes? Het spel is eenvoudig makkelijker of moeilijker te maken met eigen spelregels.

Wat vind je ervan?
Wat een leuk spel! Je moet goed zoeken om de plaatjes te vinden. Daarvan leer je goed te kijken en te speuren. Spannend is het ook dat het een race is. Want het gaat er om wie de plaatjes het eerste vindt. Daarvan kun je ook een beetje in de war raken. Best moeilijk als je die banaan maar niet kunt vinden. Lynx is winnaar van het speelgoed van het jaar in de categorie 6 en 7 jaar.

Besproken door: Rick (7) en Nadine (5) Roelofs

Voor: kinderen vanaf 6 jaar
Aantal spelers:  2 tot 6 
Fabrikant:  Identity Games
Prijs: € 24,99

 

Cutie Stix Ontwerp Studio

Hoe werkt het speelgoed?
Tabitha: Het zijn twee machines. De ene is om staafjes door te snijden, dan krijg je een soort kraaltje. De andere is om gaatjes te maken in de kraaltjes. Er hoort ook een apparaatje bij met een stokje eraan. Daar kun je de kralen aan rijgen. En daarna kun je er een touwtje door doen, waarna je het van het stokje af trekt. Daarna maak je een knoopje in de draad en doe je er sluitinkjes aan en dan heb je een armband of een ketting. Je kunt ook versierinkjes maken voor op je nagels. Met de snijmachine kun je de allerkleinste staafjes snijden. De figuurtjes die je dan hebt, moet je op kleine, witte stickertjes plakken. Die witte stickertjes kun je op je nagels doen.

Wat vind je ervan?
Tabitha: Ik vind het leuk. Maar bij mij ging het armbandje snel kapot, doordat het elastiekje te kort was. Ik vond het rijgen heel leuk om te doen, en het snijden en gaatjes maken ook.
Rebekka: Het is leuk voor jong en oud. Je kunt je eigen creatieve atelier maken als je alles op tafel zet. Het is leuk bedacht dat je ook iets moois voor je nagels kunt maken; dat had ik niet verwacht! Toen ik hoorde dat we een recensie mochten schrijven, was ik helemaal happy. Ik hoorde dat het een sieradenmaker zou zijn. Eerst viel het tegen, want alleen de stomste kraaltjes stonden op de verpakking afgebeeld. Maar toen ik het openmaakte, vond ik het heel schattig en leuk. Maar: als je niet van schattige dingen houdt, bijvoorbeeld van vlinders, hondjes en smileys, dan moet je het niet kopen.

Besproken door: Rebekka (10) en Tabitha (7) van der Wal

Voor: kinderen van 6 tot 10 jaar
Fabrikant: Jumbo
Prijs: € 31,95

Geplaatst op dinsdag 21 januari 2020 door TEKST en BEELD Kitsredactie, Unsplash

Nieuw speelgoed, is het wat? - deel 3
Nieuw speelgoed, is het wat? - deel 3
Nieuw speelgoed, is het wat? - deel 3
Nieuw speelgoed, is het wat? - deel 3
Reacties laden

Laatste nieuws

Brand?!

peter-f-wolf-CwJi3wHldAc-unsplash.jpg

Tatu, tatuuuu! Opgepast, de brandweer komt eraan!  Ben jij weleens bij de brandweer geweest of moest de brandweer een keer bij jou komen...? ...

Lees meer

Poezenfan!?

bogdan-farca-CEx86maLUSc-unsplash.jpg

Hebben jullie thuis een poes? Of zorg jij tijdens vakanties voor de kat van de buren? Of... misschien wil je wel heel graag een echte kat, maar...

Lees meer
Word abonnee