Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

Paardenmeisje Sanne vertelt: "Twee Friezen en een geit"

Hallo iedereen,

Naast mijn vaders bedrijf woont Elly en die heeft vier Friese paarden. Twee Friese paarden staan op de manege en twee Friezen staan bij haar thuis. Normaal gesproken rijd ik altijd op donderdag op de manege, maar vanwege het coranavirus is de manege helaas gesloten. Omdat de school ook gesloten is, heb ik met Annelotte afgesproken om iedere maandag en donderdag te gaan rijden op de paarden die thuis staan. Annelotte is een paardencoach en in de vakanties rijden we altijd samen met de paarden.

De paarden heten Brechtsje en Dante. Zelf rijd ik altijd op Dante, hij is een ruin van 11 jaar oud en hij heel eigenwijs en ondeugend, maar wel een echte knuffelbeer! Als we aan het rijden zijn, gaan we vaak in de bak en als we klaar zijn dan gaan we even de boomgaard in om te crossen.

Bij de paarden loopt ook een geitje: "Suus”. Ze gaat altijd mee met de paarden, behalve als we naar de boomgaard gaan, dan kan ze niet mee en doen we haar in de stal. Dat vindt ze niet leuk, dan gaat ze heel hard mekkeren! Met Dante ga ik vaak zonder zadel, met alleen een speciaal dekje er op. We galopperen dan hard door de bak.

Op Koningsdag hebben we de paarden versierd en zijn we met de paarden naar het dorp geweest, de mensen vonden het geweldig, Friezen zie je niet zo heel vaak en zeker niet als ze feestelijk versierd door het dorp rijden.

Liefs, Sanne Pellegrom (12) uit Waardenburg.

Geplaatst op maandag 11 mei 2020 door TEKST en BEELD Kitsredactie

Paardenmeisje Sanne vertelt:
Paardenmeisje Sanne vertelt:
Reacties laden

Laatste nieuws

Terdege Zomerfair met kleurwedstrijd!

kleurplaat Terdege zomerfair 2024.jpg

Bijna is het zover: van D.V. 24 t/m 27 juli wordt de Terdege Zomerfair gehouden. Wat is er veel te beleven! Kom je ook?  In Kits...

Lees meer

Kijken doe je met je... handen!

spg-21282-Kits Muzieum-32_preview.jpg

„Wist je dat je sommige kleuren kunt horen? Tik... Tik... Dit is de kleur rood. Tikkerdetikkerdetik! Groen.” Rick trekt verbaasd...

Lees meer
Word abonnee