Zeeleeuw Joop is dood

Joop de zeeleeuw uit Ouwehands Dierenpark Rhenen is dood. Hij is 31 jaar oud geworden. De laatste maanden ging de gezondheid van Joop sterk achteruit en at hij bijna niks meer. In overleg met  de dierenverzorgers en de dierenarts is er besloten om Joop in te laten slapen.

Zeeleeuw Joop was heel bekend. Hij gaf 20.000 shows, waar 15 miljoen mensen van genoten. Tijdens het 75-jarige jubileum van Ouwehand in 2007 nam Joop afscheid van zijn trouwe publiek met een pensioens-show. Na bijna 25 jaar trouwe dienst was het tijd om van zijn welverdiende rust  te gaan genieten.

De laatste jaren was de zeeleeuw nog te zien in het buitenbassin, in gezelschap van enkele vrouwtjes. Joop heeft gedurende zijn leven voor acht nakomelingen gekregen.. 

 

Geplaatst op maandag 6 januari 2014 door tekst Kitsredactie beeld ANP

Reacties laden

Laatste nieuws

Speciaal voor jou: de Kits live-uitzending op 23 maart

WhatsApp Image 2022-01-27 at 12.10.23-aangep.jpg

Luisteren en kijken jullie weer mee? Even de kiezen op elkaar. Jullie moeten dan wel irritant lang wachten, maar 23 maart is het weer...

lees meer

Zo klonk de Troonrede als Zijne Majesteit kinderen voor zijn neus had

437934293_cebad7ce51.jpeg

Prinsjesdag 2021 verschilde in bijna alles van eerdere keren. Wat wel hetzelfde was: de koning las een Troonrede vol ingewikkelde zinnen voor....

lees meer
  • Kits, christelijk kinderblad voor jou