Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,90 per maand

Bakkers en zoete broodjes

Nummer 16 /  jaargang 9 / 2-05-2017
Deze kits:

Hoe brood precies is ontstaan, weet eigenlijk niemand. Heel vroeger kauwden mensen op wilde graankorrels. Later werden deze korrels kapot gestampt en geweekt in water. Dat broodpapje leek een beetje op Brinta. Toen ontdekte iemand dat het papje in een soort pannenkoek veranderde als het een tijdje op een warme steen lag. Nog weer later merkte een slaaf in het oude Egypte dat je het papje kon laten rijzen door er een beetje broodpap van de vorige dag toe te voegen. Nu gebruiken we gist om luchtig brood te krijgen.

Vrijdagavond is het broodjesavond voor Fleur

Wat Fleur Keurhorst (10) uit Apeldoorn later wil worden? Bakker! „Papa is mijn grote voorbeeld. En als ik dan stage ga lopen, kan hij me helpen!” De vader van Fleur heeft een bakkerij. „Vroeger had hij daar een zaterdagbaantje. Hij wist niet welke...

lees meer

Een gewone boterham? Niet voor Renske en Joas!

Ons dagelijks brood is de gewoonste zaak van de wereld. Toch? Maar niet voor Renske Oosting (10) uit Dedemsvaart en Joas Blaak (7) uit Amersfoort. Renske vertelt: "Ik mag alleen brood zonder tarwe, koemelk en suiker; anders krijg ik buikpijn. Als ik...

lees meer

Thijs en Niek nemen een kijkje in een broodfabriek (video)

“Pak nog maar een eierkoek hoor!” moedigt bakker Patrick Maartense (48) de broers Thijs (10) en Niek (8) van der Lee aan. Die laten zich dat geen twee keer zeggen. Zo vers uit de oven hebben ze ‘em nog nooit gegeten. Het is een feestje voor de...

lees meer

Laatste nieuws

Janwillem Blijdorp leest voor... (Kits 15)

Kits_BBWeltevree_1.jpg

David (bijna 12) woont met zijn ouders, zijn broer Joas en zijn zussen Dorinda en Lianne in Vierhouten, op de Veluwe. Zijn vader runt daar in...

Lees meer

Spetterende Kits Live 4 april D.V. (video)

Omdat Terdege Live 5 jaar bestaat, komt er een heel speciale LIVE-uitzending: in het Dolfinarium en jij kunt erbij zijn! Kijk naar superleuke...

Lees meer
Word abonnee