Naina (12), Adeel (11) en Swera (11) beantwoorden vragen Nederlandse kinderen

Kits interviewde Thomas, Esther en Christianne over de actie van de JBGG voor christelijk onderwijs in Pakistan. Het drietal verzon ieder een vraag voor een kind in Pakistan. Hier geven de kinderen antwoord.


"Mijn naam is Adeel Patras. Ik ben 11 jaar oud. Ik woonde in een steenfabriek, maar nu woon ik in het hostel van The Saviour’s Welfare, in Khaliq Nagar. Khaliq Nagar is een sloppenwijk, maar het hostel van the saviour’s is heel goed."

Vraag van Thomas Pool: Wat zou jij liever willen: in de steenfabriek werken of naar school gaan?

"Ik ga liever naar school, in plaats van te werken in een steenbakkerij. Geen enkel kind werkt graag op de steenbakkerij. Bijna alle kinderen van de steenbakkerij hebben geen mogelijkheid om naar school te gaan. Vanwege armoede en onwetendheid willen meeste ouders ook niet dat hun kinderen ver reizen om naar school te gaan."

Waarom is christelijk onderwijs belangrijk?

"Christelijk onderwijs is heel belangrijk, want alleen God geeft ons voedsel, kleding, onderdak en gezondheid. We moeten Hem kennen zodat we van Hem kunnen houden, kunnen bidden en goede mensen en goede christenen kunnen zijn.


"Mijn naam is Naina Simon. Ik ben 12 jaar oud. Voordat ik in het hostel kwam wonen,  woonde ik op bankstop chungi."

Wat wens je de kinderen in Nederland die de actie voor Pakistan doen toe?

"Ik zou zeggen: “God zegen hen”. Zij doen heel veel om onze leven te veranderen. Op een dag zullen wij ook in staat zijn om de arme mensen te helpen. Wij zijn hen erg dankbaar en we zullen altijd voor hen bidden."

Vraag van Esther: Waar vind jij dat het meeste geld van de actie van de kinderen in Nederland naar toe moet gaan?

"Het geld zou moeten gaan naar alle plekken zoals Khaliq Nagar, waar kinderen niet naar school kunnen gaan en geen christelijk onderwijs kunnen krijgen. Khaliq Nagar is een sloppenwijk waar hun hulp hard nodig is. We zijn de kinderen in Nederland heel dankbaar dat ze ons willen helpen."


"Mijn naam is Swera Naeem. Ik ben 11 jaar oud. Wij wonen in Okara. Maar dankzij God woon ik nu in het hostel van The Saviours en krijg ik onderwijs."

Vraag van Christianne: Hoe vind je het dat honderden kinderen in Nederland het christelijk onderwijs in Pakistan helpen?

"Ik vind het heel fijn dat ze zoveel moeite doen voor ons. Wij zijn hen heel dankbaar. God zegen hen. Onze leraar heeft ons vertelt hoe de kinderen geld ophalen voor ons. We kunnen niet uitten hoe het precies voelt dat de kinderen deze acties houden voor ons."

Waaraan kun je allemaal merken dat jouw school een christelijke is?

"Alle leraren en leerlingen zijn christenen. De leraren leren ons dagelijks over de Bijbel. We leren verhalen uit de bijbel. De leraar leert ons dat Jezus van ons houdt en hoe Hij Zijn leven voor ons gaf. Door school begrijpen wij ons geloof. We zijn de kinderen en van Nederland heel dankbaar dat zij dit mogelijk maken."

Foto's & Video's

Geplaatst op: 19-12-2017 geschreven door: Kitsredactie, beeld RD

Reacties

Wees de eerste om een reactie achter te laten!

Laat een reactie achter

Naam:
E-mail:
(Jouw e-mailadres komt niet bij het bericht op de website)

Nieuws van vandaag

Vulkaan in Guatemala barst uit; 3000 mensen vluchten huis uit (video)

Bijna 3000 mensen uit Guatemala zijn afgelopen dagen geëvacueerd na een nieuwe uitbarsting van de Volcán de Fuego (Vuurvulkaan). Het is al...

lees meer

Hoe ontstaat mist eigenlijk? (video)

In de herfst is het 's morgens en 's avonds vaak mistig. Soms kun je vanuit je huis de straat bijna niet zien. Wat is mist, en hoe ontstaat...

lees meer