Chimpansees hebben nieuwe mode: grassprietje in oor (met video)

Chimpansee Julie, bewoonster van het reservaat Chimfunshi in Zambia, begon in 2007 met het dragen van een grasspriet in haar oor. Inmiddels blijken andere apen de gewoonte te hebben overgenomen, aldus wetenschappers in een studie waarover NRC bericht.

De wetenschappers besloten in 2011 om de groep apen een jaar lang te filmen en bij te houden welke chimpansee er wanneer grassprieten droeg. In totaal verzamelden de onderzoekers 740 uur beeldmateriaal.

De chimpansees die het meest met een spriet in hun oor werden gesignaleerd, waren apen die vaak met trendsetter Julie omgingen. De eerste die werd gefilmd met gras in zijn oren was Julie’s jong Jack.

Het dragen van oorsprieten lijkt geen enkele functie te hebben. Het is daarom aannemelijk dat het om chimpanseemode gaat, aldus een van de onderzoekers in NRC.

Geplaatst op woensdag 2 juli 2014 door Kitsredactie, beeld youtube.com

Reacties laden

Laatste nieuws

Speciaal voor jou: de Kits live-uitzending op 23 maart

WhatsApp Image 2022-01-27 at 12.10.23-aangep.jpg

Luisteren en kijken jullie weer mee? Even de kiezen op elkaar. Jullie moeten dan wel irritant lang wachten, maar 23 maart is het weer...

lees meer

Zo klonk de Troonrede als Zijne Majesteit kinderen voor zijn neus had

437934293_cebad7ce51.jpeg

Prinsjesdag 2021 verschilde in bijna alles van eerdere keren. Wat wel hetzelfde was: de koning las een Troonrede vol ingewikkelde zinnen voor....

lees meer
  • Kits, christelijk kinderblad voor jou