Kits thuis ontvangen? Nu voor 3,35 per maand

„Vette vliegervaring" voor groep vijf (met extra foto's)

„Nu zijn wij aan de beurt!" Twee jongens en een vader lopen zo snel als ze kunnen naar een vliegtuigje toe. Eindelijk is het zover. Groep 5 van de Ds. Fraanjeschool uit Barneveld haalde meer dan 5200 euro op voor de RD-actie Draagt Elkanders Lasten en mag als beloning daarvoor de lucht in op vliegveld Teuge.

Steven, William en Everhard waren als een van de eersten aan de beurt. Trots laten ze een van de filmpjes zien die ze vanuit het vliegtuig met een fotocamera gemaakt hebben. Steven: „Kijk maar: auto’s, huizen met zwembaden, en weilanden." William: „En een heleboel kleine koeien." Everhard: „Eigenlijk zouden we vorige week gaan vliegen. Maar toen ging het niet door, omdat het regende. Gelukkig, want nu hadden we een veel beter uitzicht. Ik had nog wel veel langer willen vliegen."

Sponsortocht

Meester Van Leeuwen hoefde er niet over na te denken of hij met zijn klas mee zou doen aan de actie voor Zuid-Sudan. „Die rondvlucht winnen, dat leek ons wel wat. Na één dag had een jongen al 150 euro opgehaald. Toen zijn we ermee doorgegaan ook. Eerst deden we een flessenactie, maar met de sponsortocht van 9 kilometer haalden we meer op." Zelf deed hij ook goed zijn best: twee jongens verklappen dat de meester wel 1300 euro ophaalde. „Hij heeft met een heleboel bedrijven gepraat." Verschillende kinderen volgden zijn voorbeeld. Lobke bijvoorbeeld. „Ik kende niemand die bij die bedrijven werkte, maar ging er gewoon heen om geld te vragen. We wonen er vlakbij, dus het was niet zo moeilijk."

Vriendin

De klas krijgt op het vliegveld ook een presentatie over het werk van de MAF. „Je ziet dat het geld van onze actie echt nodig is om waterputten aan te leggen", zeggen Maurits, Joost en Henk als ze er een filmpje over hebben gezien. Zelf haalden ze ook veel geld op. Een van hen zelfs meer dan 500 euro. „Ik kreeg van twee mensen een gift van 200 euro. Toen ging het hard."

De jongens zijn intussen met z’n drieën in een speciale cockpit in de hangar geklommen. „Het was gaaf om te vliegen. Pas hebben we het ook al gedaan", vertelt Joost. „Toen wonnen we een ballonvaart, met lootjes trekken."

Maurits is pas als allerlaatste aan de beurt, maar geeft er niets om. „Het is juist leuk, want ik ga samen met de meester en zijn vriendin." Hij glundert. Want ja, er is natuurlijk een grote kans dat de meester en zijn vriendin naast elkaar willen zitten. En dan mag hij fijn voorin, naast de piloot.


RD-actie voor Zuid-Sudan

Groep 5 van de Ds. Fraanjeschool in Barneveld haalde met de RD-lezersactie meer dan 5200 euro op voor Zuid-Sudan. Daarom kregen de leerlingen woensdag een beloning: een rondvlucht georganiseerd door de MAF, op het vliegveld in Teuge, vlak bij Apeldoorn. In totaal is er met de RD-actie meer dan een half miljoen euro opgehaald voor het Afrikaanse land.


Als beloning naar Teuge

Op vliegveld Teuge staan twee kleine MAF-toestellen met hun piloten klaar om de winnende klas rond te vliegen. Per vliegtuigje kunnen, behalve de piloot, steeds drie personen tegelijk mee. Niet alleen de kinderen van groep 5 gaan de lucht in, maar voor een paar tientjes mogen ook hun vaders, moeders, broers en zussen mee. Sebastiaan nam zijn ouders mee. „Ik had al eerder gevlogen, maar in zo’n klein vliegtuig merk je beter dat je in de lucht bent. Echt een vette ervaring. Ik voel het helemaal in mijn botten."

 

Geplaatst op vrijdag 18 juli 2014 door Machteld Meerkerk, foto's: Niek Stam

„Vette vliegervaring
„Vette vliegervaring
„Vette vliegervaring
„Vette vliegervaring
„Vette vliegervaring
„Vette vliegervaring
„Vette vliegervaring
Reacties laden

Laatste nieuws

Wriemende wortels!?

21241kitsnatuurwandeling-23.jpg

Verliefde eenden, eigenwijze paarden en een poepende worm. Je maakt het allemaal mee in natuurgebied de Hellegatsplaten. Boswachter Justin Haaij...

Lees meer

Stoeien met klanken en letters

spg-20995-Kits Logopedie-27.jpg

Je doet het de hele dag door en misschien zelfs in je slaap: praten! Voor sommige kinderen gaat dat niet vanzelf. Ook Aron en Jesse Bel (11)...

Lees meer
Word abonnee